Activiteiten

Kerstdiner
Op dinsdag, 17 december 2019 was ons traditionele kerstdiner in ontmoetingscentrum de Paulus. De vrijwilligers hadden de salon en ontmoetingsruimte geheel in kerstsfeer gehuld. Inez van Veen van Perspectief opende de gezellige bijeenkomst. Menno Loeffen had weer voor een keurig verzorgd 3-gangen menu gezorgd.

Kerstviering
Op vrijdag 20 december jl was onze kerstviering in de grote zaal van ontmoetingscentrum de Paulus.
Bij binnenkomst werden de gasten met kerstliederen door het muziekgezelschap “De Amaretto’s” verwelkomd. Nadat iedereen zijn plaats had gevonden, was het tijd voor koffie/thee met gebak. De middag werd geopend door Jos Elbers. Als voorzitter van de seniorenvereniging ging hij in op de ontwikkelingen binnen de kbo. Daarna namen Arno en Margret het stokje over met hun muziek en zang. Helaas moeten we na 5 jaren van dit duo afscheid nemen. Onderwijl konden de gasten genieten van allerlei kleine hapjes als voorgerecht. Pastor Visschedijk nam voor het laatst het woord bij onze kerstviering. Met pijn in zijn hart ging hij in op de 26 jaren, dat hij in Winssen en later ook voor Ewijk als pastor actief was. Hij gaat terug naar zijn geboorteplaats Oldenzaal. Cynthia bracht daarna een kerstverhaal. Vervolgens stond een uitgebreid koud en warm buffet in de ontmoetingsruimte klaar. Speciaal was weer het optreden van het Dickens-orkest. Na de koffie of thee met apfelstrudel kwam een eind aan deze sfeervolle en gezellige middag.

Busreis 20 november j.l.
Een recordaantal van maar liefst 75 leden had zich voor deze tocht aangemeld.
Om 09.00 uur vertrok de dubbeldekker via een toeristische route langs de Veluwe naar restaurant de Molen in Harskamp. Daar stond de dampende koffie/thee en krentenwegge al klaar. De reis werd vervolgd naar restaurant Het Bonte Paard in Holten. Daar stond een ouderwets lekker stamppotbuffet op ons te wachten met boerenkool, zuurkool, gehaktballen, jus, spekjes, worst etc. Na het toetje met ijs, slagroom en vruchtjes vertrokken we richting Terschuur bij Barneveld. Onze chauffeur Alex wist ons veel te vertellen over de bezienswaardigheden onderweg, zoals over het paleis het Loo en de Naald in Apeldoorn. In Terschuur werden we in het Oude Ambachtenmuseum hartelijk ontvangen. Allereerst kregen we uitleg over de verschillende bezienswaardigheden, waarna iedereen zelf een kijkje kon nemen. Het bezoek daar werd in het bijbehorende restaurant afgesloten met koffie en gebak. Ondanks de opkomende mist, kwamen we nog vóór het strakke tijdschema weer in Winssen aan. Al met al hebben wij genoten van een prachtige dag.

Herfstactiviteiten
De dinsdag vóór de Leste Mert wordt er steeds in de salon een speciaal buffet geserveerd. Ditmaal was dat op 5 november j.l. . Menno had voor deze gelegenheid voor een herfstmenu gezorgd met erwtensoep, speklapjes, pannenkoeken, boerenkool met worst. Daarna nog pudding en een kopje koffie. Het Eetpunt is elke dinsdagochtend in de Salon van 12.00 tot 13.30 uur. Iedereen mag mee eten, lid of geen lid van onze vereniging. Je hebt de keuze uit 4 verschillende gerechten. Deze komen van cateraar Tijsssen uit Puiflijk en zijn van prima kwaliteit. Je kunt er ongedwongen met je buurman of buurvrouw kletsen. Aanmelden vrijdag van tevoren vóór 11.00 uur via Perspectief, telefoon 024 6750939.

Carnaval 2020
Wij nodigen u uit voor een carnavalsmiddag van de seniorenvereniging op vrijdagmiddag 21 februari 2020. Dit vindt plaats van 14.00 uur tot 19.00 uur in het ULTO muziekcentrum.
U kunt onder het genot van een drankje en hapje genieten van diverse optredens. Orkest Jersey zal de muzikale begeleiding verzorgen.. Uiteraard treden weer artiesten uit ons eigen dorp voor het voetlicht, zoals het duo Kei Gezellig en dweilorkest Brulto. De nieuwe prins van Oelewaal met zijn gevolg zal ook even langs komen. Rond 17.00 uur krijgt u weer een gratis frietje uit de snackwagen van Bas. Voor deze carnavalsmiddag vragen wij aan leden een bijdrage van € 10,00 per persoon; anderen betalen € 15,00. Leden ontvangen een uitnodiging met aanmeldingsstrookje.Uitnodiging nieuwjaarontmoeting 2020

De besturen van de seniorenvereniging , Zonnebloem en Vrouwen van Nu -afdeling Winssen- organiseren voor de derde keer in successie een gezamenlijke nieuwjaarontmoeting voor hun leden. Zij nodigen hen van harte uit voor een gezellige ontmoeting met een drankje en een hapje. Dat is op dinsdag, 7 januari 2020 van 14.00 tot 16.30 uur in de Paulus (inloop vanaf 13.30 uur). Voor deze bijeenkomst wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 7,50 per persoon. Dit bedrag in een gesloten envelop met je naam en telefoonnummer erop af te geven bij: Jannie Henckel, Alex Willemsstraat 21 tel. 06 28093086, Theo Veens, Kennedysingel 39 tel. 0487 522227 of Gerrie van de Geer, Dr. Nillesenstraat 12 tel. 0487 521989. Aanmelden hiervoor kan tot 1 januari 2020.
Vrouwen van Nu, Zonnebloem, Seniorenvereniging

Jeu de boules club heet “De Ketsers”
Er is steeds meer animo om te jeu de boulen op de baan bij de Paulus. Elke donderdagochtend wordt er van 10.00 tot 12.00 uur driftig gespeeld. Er is een scorebord gemaakt en er is inmiddels een naam voor de club bedacht. Omdat de ballen regelmatig tegen elkaar ketsten, heet de club ‘De Ketsers’. Via een WhatsApp-groep houden de spelers elkaar op de hoogte over wie er komt spelen. Heb je zin om mee te doen? Kom een keertje vrijblijvend langs, deelname is gratis.

Wandelcafé Winssen gestart

Heeft u het voornemen om meer te gaan bewegen? En vindt u dat ook gezelliger samen dan alleen? Dan is het wandelcafé in Winssen misschien iets voor u.

Afgelopen zomer is er een groepje mensen wekelijks gaan wandelen, waarvan een aantal op advies van de praktijkondersteuner van huisartsenpraktijk Winssen. Dit wekelijks wandelen is de wandelaars zo goed bevallen, dat zij ook in de winter door wilden gaan. Geïnspireerd door de wandelgroepen in andere dorpen in de regio en in samenwerking met Beuningen Samen in Beweging, is er nu ook officieel een wandelgroep in Winssen gestart onder de naam Wandelcafé Winssen.

Wandelcafé in Winssen
Elke week, op donderdagavond van 18.15-19.15 uur, wordt er gezamenlijk gewandeld. Daarna drinken de meesten nog een kopje koffie of thee in het ontmoetingscentrum de Paulus of een andere gelegenheid in de buurt.
Dat is het Wandelcafé in Winssen!

Het Wandelcafé is voor iedereen die het leuk vindt om samen met andere mensen te wandelen. Dus ook voor mensen die het wandelen weer willen oppakken. Naast het bewegen en je daardoor beter voelen, kunnen gezelligheid en mooie wandelingen maken ook redenen zijn om deel te nemen aan het Wandelcafé!

Het is gratis (alleen het kopje koffie/thee is op eigen kosten), u hoeft geen lid te worden en u sluit aan wanneer het u past. De organisatie ligt grotendeels bij enthousiaste vrijwilligers. Zij zetten de route uit, wandelen mee en zorgen voor afwisseling van de wandelplekken.

Voor meer informatie over het Wandelcafé Winssen van de donderdagavond kunt u terecht bij Bianca Kersten. Zij is vanaf 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 06-19 20 82 66. Of via de mail: bianca.kersten7@gmail.com

Wandelgroep dinsdagmiddag 13.45 uur
Wij zijn ook bezig om vanuit het Wandelcafé wandelingen te organiseren op de dinsdagmiddag. Heeft u dáár belangstelling voor, neem dan contact op met Barbara de Meijer, buurtsportcoach van Beuningen Samen in Beweging.
Bereikbaar op 06-13 26 57 13 of bdemeijer@ggdgelderlandzuid.nl.