Bezoek Dorpsboomgaard ‘t Groene Hart Winssen
jun 23 2022

Onder de noemer ’t Roer(t) Om worden elke laatste dinsdag van de maand activiteiten georganiseerd met aansluitend een 3-gangen menu.

Voor dinsdag 30 augustus aanstaande staat een bezoek aan de dorpsboomgaard ‘t Groene hart’ op het programma.
Midden in Winssen ligt bij de kerk al ruim 100 jaar een fruitboomgaard. Kom kijken en proeven tijdens de rondleiding in deze boomgaard die in de 20e eeuw zijn commerciële functie verloor en daarna zwaar was verwaarloosd. In 2015 is het plan opgepakt de boomgaard op te knappen en te behouden. Dit is opgepakt door 15 vrijwilligers samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Beuningen. De boomgaard is geheel opgeknapt en is nu het decor voor allerlei activiteiten. Er staan ruim 400 bomen waaronder appels, peren, pruimen en krozen. Van de geoogste appels en peren wordt sap gemaakt dat wordt verkocht. De opbrengst komt geheel ten goede van de boomgaard en wordt besteed aan onderhoud en nieuwe bomen. Het sap is te koop tijdens deze rondleiding.

De start is om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De kosten voor deelname zijn € 2,50 p.p. Aansluitend kunnen deelnemers, maar ook anderen, om 17.00 uur in de Paulus van een 3-gangen verrassingsmenu genieten voor slechts € 12,50 p.p.

Iedereen in de gemeente Beuningen, die lid is van een seniorenvereniging, kan zich minimaal een week van tevoren voor de rondleiding en/of de maaltijd aanmelden per e-mail:
bij Thea Reijers, thea_reyers@hotmail.com
of telefonisch bij Ans Kersten, telefoon 06 28338144