Dagtocht naar Terheijden en Geertruidenberg

 

 

Onder het motto “veel voor weinig” werd door de organisatie op 3 juli j.l. voor een schappelijke prijs een dagtocht met een mooi programma samengesteld. Dat was te merken aan de vele aanmeldingen, in no time was de bus volgeboekt.
Ondanks de wat mindere weersvoorspellingen is de dag niet in het water gevallen.
’s Morgens kon de touringcar van Croonen om 10.30 uur koers zetten richting Terheijden. Daar stond in restaurant De Gouden Leeuw een uitgebreide koffietafel klaar.
De reis werd vervolgd met een bezoek aan het historisch stadje Geertruidenberg. Nadat in de plaatselijke horeca de keeltjes werden gesmeerd, stonden twee treintjes klaar om ons naar het landgoed Het Broeck in Raamsdonk te vervoeren. Daar kregen we van de beheerder een korte toelichting en werden we in de theetuin hartelijk welkom geheten. Gelukkig kwam op tijd een waterig zonnetje tevoorschijn en konden de indrukwekkende beelden en tuinen en het rijtuigenmuseum worden bewonderd.
Daarna werden we, als afsluiting van de dag, teruggereden naar restaurant De Gouden Leeuw. Een heerlijk diner stond ons daar te wachten met groenten, salades, visgerechten, frites en een rundvleespannetje en natuurlijk en verrukkelijk toetje.
De deelnemers stapten voldaan de laatste keer in de bus om stipt op tijd de terugweg naar Winssen te kunnen aanvaarden. Onderweg werden we aangenaam verrast door Thea Reijers, die met haar mondharmonica het reisgezelschap vermaakte.
Een dankwoord werd in de bus door Piet Hendriks uitgesproken naar de reiscommissie bestaande uit Gerry, Theo en Harrie. Complimenten waren er ook voor onze chauffeur, die steeds op de afgesproken tijdstippen aanwezig was om ons op de aangewezen plaatsen op te halen.
Kortom een geslaagde dag waar we met plezier op terug kijken.