Dat gaat naar Den Bosch toe…..
jun 19 2022

Nadat we 2 jaren verstoken moesten blijven van een dagtocht, had het bestuur besloten om in juni een extra tocht te organiseren. Voorwaarden waren om niet te lang in de bus te moeten zitten en er moest naast een hapje en drankje ook nog iets te zien of te beleven zijn. In die opzet zijn we zeer zeker geslaagd. De zon stond op vrijdag, 17 juni j.l. al vroeg hoog aan de hemel.  Jan Croonen van het gelijknamige touringcarbedrijf stond al om 09,.30 uur ook  bij de Paulus klaar. Iedereen was op tijd aanwezig, dus kon hij om 10.00 uur vertrekken.

Bij aankomst in Den Bosch, werden we hartelijk ontvangen door de gastvrouw van bakkerij Royal. Na een kop koffie of thee, kregen we uitleg over het ontstaan van de van de Bossche Bol. Alle materialen om een Bossche bol te maken, stonden voor onze neus met ook 2 deegbollen op een schaal. We moesten eerst een afgepaste hoeveelheid cacaobonen warm maken en met glucose mengen. Daarna konden de bollen in de chocolade worden gedoopt. Bij sommigen van ons, waaronder Theo, kwam het overhemd onder de klodders chocolade te zitten. De bollen gingen effe in de koeling. Daarna slagroom met een garde kloppen en met de slagroomspuit de bollen vullen.  Een bol konden we verorberen, de andere bleef achter in de koeling.

Mooi op tijd stond onze chauffeur weer klaar om ons naar rederij Wolthuijs te brengen voor een boottocht op de Dieze. Dat was een tocht vol wetenswaardigheden en bezienswaardigheden. Af en toe moesten we bukken om onze kanis niet aan de bruggetjes te stoten. Op het dek zorgde de wind voor aangename verkoeling. Beneden In het ruim konden we genieten van een uitgebreide High Tea met daarna nog enkele drankjes.

Aansluitend aan de boottocht kwamen we in brasserie Bolwerk om nog een afzakkertje te pakken. Nadat de achtergebleven Bossche bollen waren opgehaald, kon Jan Croonen om 16.30 uur de bus in beweging zetten om weer richting Winssen te gaan. In Winssen aangekomen konden de passagiers hun pakketje met Bossche bollen voor thuis meenemen.

Een veel gehoorde reactie was: “Dat moeten we vaker doen” .

En dat zijn we ook zeker van plan. Wanneer corona ons niet de voet dwars zet, gaan we dit jaar in november weer met de stamppottocht  mee….