’t Roer(t) Om: bezoek Dorpsboomgaard en Italiaans eten

  

Om precies 14.00 uur begon Theo Cobussen in De Paulus met zijn presentatie over Dorpsboomgaard ’t Groene Hart Winssen. Eerst werd er een film gedraaid en een toelichting op de film gegeven. Daarna konden er vragen gesteld worden. Vervolgens liepen we naar de Boomgaard, waar de dames van ’t Roer(t) Om de picknicktafel gezellig hadden gedekt. Er was koffie/thee en zelfgebakken appeltaart van Jeannette van Haare. Natuurlijk hebben we ook het overheerlijke appelsap geproefd en de meeste deelnemers hebben ook pakken appelsap gekocht.
Ook in de boomgaard was er gelegenheid om vragen te stellen en hebben we kennisgemaakt met de “Karmijn-de Sonnaville”-appelboom.

Een tip van Theo: geef eens een pak appelsap cadeau i.p.v. een bloemetje of gebruik het heerlijke appelsap bij het koken, bijvoorbeeld bij het afblussen van suddervlees..
Ondertussen had de kookgroep van ’t Roer(t)  Om een heerlijke maaltijd gekookt: Romige Courgettesoep met zalmsnippers, stokbrood met groene pesto, spaghetti bolognese en een vlaflip.
Het was weer geweldig!