Rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Wanneer men de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt is een medische keuring voor verlenging van het rijbewijs verplicht. De kosten van deze keuring kunt u niet bij uw zorgverzekeraar declareren, dat is voor eigen rekening. In Winssen en omgeving is er een arts bereid om u tegen een gereduceerd tarief te keuren (niet voor vrachtwagens) Wilt u gebruik maken van deze service neem dan om een afspraak te maken contact op met:

Dokter Gootjes, kantoor in Nijmegen, telefoon (024) 323 65 53
Dokter Ommert, Stationsstraat 58, 6651 ZZ Druten, telefoon 06 44 44 76 82

Wel dient u in het gemeentehuis de benodigde papieren hiervoor op te halen.

Vanaf 80 jaar moeten de ogen worden nagekeken. Schippers Optiek, Julianaplein 29 te Beuningen, telefoon 675 13 99, wil hieraan graag zijn medewerking verlenen.

N.B.: bij diabetes mellitus (herhaaldelijk verhoogde bloedglucosewaarde) dienen elke 10 jaar speciaal de ogen te worden gecontroleerd. Een rapport van een oogarts is vereist (Regeling eisen geschiktheid 2000, paragraaf 5.2, zie www.cbr.nl). U kunt hiervoor een afspraak maken bij een oogarts naar eigen keuze. Wij verzoeken u daarbij duidelijk te melden dat het om een rijbewijskeuring gaat. (Kosten 45 euro, zelf te betalen).

Keuring in de Leghe Polder
Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de Rijbewijskeuringsarts op 27 januari 2020, 11 en 27 februari 2020, 10 en 26 maart 2020, vervolgens twee keer per maand in het Dorpshuis de Lèghe Polder, Schoolstraat 16. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 50,00, medisch, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 70,00. Leden van CNV/FNV/ouderenbonden en/of thuiszorgorganisaties krijgen € 10,00 korting op bovenstaande prijzen.

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van Het CBR (per post of via de mail). De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om minimaal 5 maanden van tevoren een afspraak te maken voor de keuring.