Rijbewijskeuring 75-plusser

Rijbewijskeuring 75-plusser


Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste? En wilt u uw rijbewijs verlengen?
Dan beoordeelt het CBR of u veilig kunt blijven rijden.

Voor deze beoordeling dient u te worden gekeurd door een keuringsarts. De kosten van deze keuring zijn voor eigen rekening en zijn dus niet te declareren bij uw zorgverzekering.
Voor Winssen en omgeving zijn er een tweetal artsen bereid om u tegen een gereduceerd tarief te keuren (niet voor vrachtwagens).
Wilt u gebruik maken van deze service neem dan contact op om een afspraak te maken met (op alfabetische volgorde van achternaam):

Dokter Gootjes,  Broerdijk 17, 6523 GM Nijmegen, telefoon (024) 323 65 53
Dokter Ommert, Stationsstraat 58, 6651 ZZ Druten, telefoon 06 44 44 76 82
Dokter Antoinette van Summeren, Kloosterweg 36, 6631KL Horssen, telefoon 06-54935835 of dekeuringsdonkter.nl

Voordat u naar de keuring gaat, dient er eerst een Gezondheidsverklaring te worden gekocht en ingevuld. Die verklaring is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).
U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan enige tijd duren voordat u de papieren, die de keuringsarts of keuringsartsen moeten invullen, door het CBR thuisgestuurd krijgt (per post of via de mail).
De verwerking en beoordeling door het CBR kan eveneens enige tijd in beslag nemen. Geadviseerd wordt daarom om minimaal 4 maanden van tevoren de verlenging van het rijbewijs in gang te zetten.

Wilt u meer informatie over het verlengen van het rijbewijs voor personen van 75+, dan staan hieronder een aantal links naar websites die uw vragen wellicht kunnen beantwoorden.
Via de link naar Rijbewijskeuringsarts en RegelZorg kunt u kiezen voor een locatie in Beuningen en via Regelzorg ook in Druten.
Verder vindt u op site van Rijbewijskeuringsarts en RegelZorg de tarieven voor de verschillende keuringen

de rijksoverheid

het CBR

rijbewijskeuringsarts.nl

regelzorg.nl/keuringslocaties