Stamppottocht 19 november 2021

Het is een traditie, dat wij in de maand november gebruik maken van een aanbieding van de Betuwe Express voor een stamppottocht. Vorig jaar kon dat om een bekende reden helaas geen doorgang vinden. Maar nu kunnen wij met in-acht-neming van de coronamaatregelen weer op stap! Op vrijdag, 19 november a.s. is het zover en gaan wij met een luxe touringcar vanuit Winssen richting de Achterhoek.
Programma:
10.00 uur: Aanwezig zijn op het van Ghentplein (tegenover de Paulus)
10.15 uur: Vertrek Winssen  richting de Achterhoek.
12.00 uur: Aankomst in Borculo. Daar staat in restaurant Kerkemeijer een heerlijk stamppotbuffet klaar. Deze bestaat uit: boerenkoolstamppot en zuurkoolstamppot, geserveerd met speklap, een stuk rookworst, vleesjus, tafelzuren en mosterd. U krijgt een consumptie (bier, fris of wijn) en als toetje ijs met vruchten aangeboden.
13.30 uur: Na de maaltijd stapt u weer in de touringcar en gaan we naar Lievelde.
14.00 uur Aankomst in  Lievelde bij Johannes de Stoker & Kaasboerderij Weenink .
Daar krijgt u een demonstratie met uitleg van zoon ‘Johannes de Stoker’ over hoe hij fruitlikeur maakt en hoe dat allemaal zo begonnen is. Met een beetje creativiteit kunt u dat na afloop zelf thuis ook. Daarnaast is er een film over het reilen en zeilen op de kaasboerderij. Daarna is er een rondleiding over de ‘beleef boulevard’, met diverse etalages waarbij je in de stallen en kaasmakerij kunt kijken. Wij sluiten daar af met koffie/thee en een halve pillewegge. Om ongeveer 17.30 uur zijn we weer in Winssen. Als lid van een seniorenvereniging in de gemeente Beuningen betaalt u voor deze mooi dagtocht slechts
€ 20,-; voor niet-leden is dat € 30,-. Dit bedrag uiterlijk 10 november a.s. over te maken op rekening NL 33 RABO 0158007514 ten name van Seniorenvereniging Winssen. U kunt u voor deze mooie dagtocht vóór 10 november a.s. aanmelden door een mailtje te sturen naar info@seniorenwinssen.nl met vermelding van je naam en telefoonnummer. Mocht u hulp nodig hebben bij het verkrijgen van een geldige corona-code of verklaring, dan kunt u dat via die mail kenbaar maken.