Verslag dagtocht Heusden 3 juli 2023
jul 03 2023

Maar liefst 88 deelnemers hadden zich voor deze mooie dagtocht aangemeld. Ruim op tijd stond de dubbeldekker van touringcarbedrijf Croonen op het van Ghentplein klaar. Nadat Ans had geconstateerd, dat iedereen aanwezig was, kon om 9.30 uur richting Heusden worden gekoerst.
Daar aangekomen, moesten we een eindje lopen om bij de boot te kunnen komen. Daar stond de koffie en thee al voor ons klaar. De kapitein vertelde de wetenswaardigheden van de vaarroute, die ons leidde via de Maas van Heusden langs pittoreske dorpjes als Andel, Aalst, Veen en Wijk en Aalburg. Mooie dijkhuisjes, recreatiewoningen, haventjes en molens trokken aan ons netvlies voorbij.
Zo rond de klok van 12.00 uur stond een heerlijk koud/warm buffet klaar. De drie uurtjes op de boot vlogen voorbij. Daarna konden we in het centrum van Heusden nog in het zonnetje op het terrasje  van een drankje genieten.  Om 16.00 uur kon onze chauffeur Jan zijn touringcar starten voor de terugreis en om 17.00 uur stonden we weer op het van Ghentplein.
Iedereen kan terug kijken op een volledig geslaagde en gezellige dag.