Een geslaagde vrijwilligersmiddag
sep 04 2023

Op 30 augustus was het weer zover, de vrijwilligersmiddag.
’s-Morgens zag het er niet naar uit dat het een droge dag zou worden. Om 12.00 uur zouden wij besluiten of we met de auto of met  de fiets zouden gaan. Rond 13.00 uur, moment van samenkomen regende het nog heel even, daarna een zonnige, warme middag.

De deelnemers/vrijwilligers, ietwat tegenvallend aantal, werden opgedeeld in 2 groepen. Groep 1 ging naar het zandwinningsproject en groep 2 naar de wijngaard van André Lam en Jos van Loenhout.

Rond 15.00 uur wilden we wisselen, groep 1 naar André en Jos en groep 2 naar de zandwinning.

Twee leuke fietstochten als afwisseling.

Bij Geertjesgolf werden wij ontvangen met koffie en een speculaasje. Frank Visser, projectleider, deed het gehele verhaal uit de doeken, van geschiedenis tot en met heden. Daarna beklommen wij (degenen die geen hoogtevrees hadden) de “installatie”. Het scheidingsproces van het opgezogen zand, dat in de presentatie volledig was uitgelegd, konden wij nu live aanschouwen. Dan nog een korte wandeling door de tunnel onder de zandberg met voor velen natte voeten. Erg indrukwekkend.

Daarna ging groep 1 op de fiets naar het huis van André Lam en groep 2 naar de zandwinning.

Bij André werden wij welkom geheten door André en Jos van Loen.Dan volgde een rondleiding langs de aardbeien en de druiven. Het was indrukwekkend te zien zoveel druiven en wat er allemaal moet worden gedaan om goede druiven voor de wijn te produceren. En André en Jos hadden er verstand van, dat was duidelijk. Alle vragen werden beantwoord.
Na de rondleiding was er in de kas gelegenheid de wijnen te proeven. Vergezeld van heerlijke verse aardbeien en lekkere oude kaas werd het  heel gezellig. Na afloop kon iedereen een fles of flessen wijn kopen.

Om ongeveer 17.00 uur togen allen deelnemende vrijwilligers zich richting ULTO Muziekcentrum. Daar werd nog eens uitgebreid gekeuveld over de middag onder het genot van een drankje.
Zo rond 17.30 uur was Bas van der Aa aanwezig met zijn mobiele friettent. En zo kon iedereen zijn honger stillen met een frietje in een puntzak en diverse snacks.


Tegen 19.00 uur was  iedereen voldaan huiswaarts.