Eerste Repaircafé in Winssen
feb 02 2023

Ruim voor 14.00 uur zitten  4 vrijwilligers klaar voor hun eerste reparatieklusje. En dat gold ook voor de bezoekers aan het repaircafé.

Jeannette krijgt de vraag of ze een paar knielappen op een broek kan stikken. Helaas heeft ze geen lappen bij zich, maar wordt er afgesproken dat ze die de volgende keer mee brengt.

Henk en Corne kijken een koperen schemerlamp na, gemaakt van een kogelhuls uit de Tweede Wereldoorlog. De lamp heeft jaren kapot op zolder gestaan. Uiteindelijk hebben ze iets vast gesoldeerd en daarmee de lamp gerepareerd. De eigenaar was blij, gelukkig en dankbaar.

Fred onderzocht een oude kapotte pick-up. Conclusie: geen mankementen, maar moet hier en daar gesmeerd worden. Fred neemt de pick-up mee naar huis en de eigenaar kan hem de volgende keer op komen halen.

Zo was er nog een kapotte stofzuiger en een papierversnipperaar, die ook gemaakt kon worden. Kortom een drukte van belang. Het leek wel of Winssen hier op had zitten wachten. Het was ook gezellig dat een aantal mensen gewoon even langs kwam om te kijken en een praatje maakten.